Den Helder

 

Den Helder ligt bovenin de Nederlandse provincie Noord Holland, ook wel de kop van Noord Holland of Noordkop genoemd. In de stad Den Helder wonen ruim  44.000 mensen.

 

Den Helder biedt…

‹       strand

‹       rondvaart

‹       hotels

‹       bootverhuur

‹       marinemuseum

‹       fort Kijkduin

‹       boot naar Texel

‹       evenementen

‹       vliegveld

‹       campings

‹       bezoekerscentrum De Helderse Vallei

‹        VVV-kantoor

 

Wat is er te doen?

Het Marinemuseum in Den Helder is naar verluidt het grootste maritieme museum van Europa. Het museum ligt op de voormalige marinewerf Willemsoord. Spectaculair zijn de drie museumschepen van het Marinemuseum; de onderzeeboot Tonijn, het ramschip Schorpioen en de mijnenveger Abraham Crijnssen. Dit schip ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de Japanse invasiemacht, gecamoufleerd als  . . . .tropisch eiland!.

Fort Kijkduin is oorspronkelijk gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte, nu zit er o.a. een aquarium in en kun je Chris de Potvis bekijken.

 

Natuur

De Waddenzee: een woest en veranderlijk getijdengebied langs de Noordzeekusten van Nederland, Duitsland en Denemarken. Het Nederlandse deel van het Wad, 2500 kilometer beschermd gebied, begint bij het Marsdiep (Den Helder)

Noorderhaaks of razende bol ligt vlak voor de kust van Den Helder. Het is een prachtig onbewoond eiland, bij hoog water is het slechts 4 vierkant kilometer groot. Er worden zeehondjes geboren en er nestelen vele vogels. Rust is dan ook het kernwoord voor dit eiland.

 

Bijzonderheden

Wie wil er nu niet slapen in een echte vuurtoren? Samen met je geliefde een nachtje logeren op 20 meter hoogte en wakker worden met een prachtig uitzicht over het strand en de Noordzee.

Een andere bijzondere ervaring is sportvissen op makreel of kabeljauw.

 

Unesco Werelderfgoed de Waddenzee

Wie naar Den Helder rijdt kan ze niet ontgaan, de borden met de tekst:  ’Welkom in het Wadenzee Werelderfgoed Gebied’. Den Helder zelf maakt geen deel uit van het gebied (bebouwing en infrastructuur zijn uiteraard uitgesloten) maar vanaf het Marsdiep hoort de kust er wel bij. Dus als je lekker op het strand ligt geniet je van het prachtige natuurlijke werelderfgoed Waddenzee.

 

Delen via: