Mobiliteit/fietsverhuur

Hoe ontdek je je favoriete Waddeneiland het liefst? Op een (elektrische) fiets, mountainbike, scooter, tandem, taxi of misschien wel met de bus.

 

Texel:

 

Vanaf de haven gaan er bussen naar Den Burg of De Koog. Voor een andere bestemming neemt u de Texelhopper bus. Er zijn maar liefst 4 taxibedrijven op Texel, te weten Taxi Ruud, Taxi Dirk, Taxi Botax en Taxi attent.

Texel heeft 140 kilometer fietspad dus geniet al fietsend van bos, polder, strand, duin en heide. Bij aankomst kun je direct een fiets huren bij fietsverhuurtexel.nl. Wel graag vooraf reserveren.

Verder kun je fietsen huren bij Kooiman tweewielers in Den Burg, Van der Linde fietsen in Den Burg, De Koog of Cocksdorp. Bets Cycling vind je in Oudeschild.

Mountainbikes, tandems en elektrische fietsen op voorraad, voor hem en voor haar.

Stella verhuur heeft ook 2 vestigingen op Texel. Zowel op Den Burg als op De Koog kun je een elektrische stella fiets huren.

 

Vlieland:

 

De heilige koe mag niet mee naar Vlieland. Bij aankomst kunt u kiezen voor het openbaar vervoer , een taxi nemen of een TukTuk. Veel avontuurlijker is het om het eiland te ontdekken op een (elektrische) fiets, tandem, bakfiets of mountainbike. Dit kan bij Fietsverhuur  Frisia, aan de dorpsstraat, Jan van Vlieland aan de havenweg of Fietsverhuur Zeelen aan de dorpsstraat of de havenstraat.

 

Terschelling:

 

Met de lijnbussen van Arriva kunt u elk dorp op Terschelling bereiken. Alle bussen zijn volledig elektrisch aangedreven en u vindt ze zodra u van de boot afstapt.

Op Terschelling zijn een groot aantal fietsverhuurders actief. De meesten brengen uw bagage gratis naar uw eindbestemming zodat de vakantie op de fiets direct kan beginnen. Haantjes rijwielverhuur zit aan de Willem Barentszkade, hier kunt u ook terecht voor een elektrische scooter. De Groot fietsen zit aan de Westerburen en W.L. Zeelen (doe als velen . . .) rijwielverhuur zit ook aan de Willem Barentszkade, evenals Jonker fietsverhuur, die overigens gespecialiseerd is in watersport. Thijs Knop zit in de Torenstraat en Noorderlicht fietsverhuur ten slotte zit aan het havenplein.

 

Ameland:

 

Ameland beschikt over 2 buslijnen. Buslijn 1 rijdt tussen Hollum, Ballum, Nes en de veerboot naar Holwerd. Buslijn 2 rijdt tussen Buren, Nes en de veerboot.

Ook op het Waddeneiland Ameland kunt u kiezen uit veel verschillende soorten fietsen, zo zijn er uiteraard herenfietsen, kinderfietsen en  damesfietsen (al dan niet electrisch) maar ook tandems, scooters en mountainbikes.

Bekende aanbieders zijn Kiewiet Fietsverhuur, Fietsverhuur Nobel, Fietsverhuur Metz en Fietsverhuur De Jong.

 

Schiermonnikoog:

 

Schiermonnikoog is een autoluwe gemeente, dus u mag uw eigen auto niet meenemen naar het eiland. In de Arriva bussen kunt u gebruik maken van het eilandretourtarief.

Op Schiermonnikoog zijn 3 fietsverhuurders actief. Soepboer zit aan de Paaslandweg, Fietsenverhuur Schiermonnikoog aan de badweg en aan de Middenstreek en fietsverhuurder Veerdam zit heel toepasselijk aan de veerweg.

 

 

Delen via: