Wadden Kunst en Boeken

Is het het bijzondere licht op de Wadden, is het het vrije gevoel, is het de wind, de ruimte de rust de sfeer of de tijd die lijkt stil te staan?

Feit is dat er veel creativiteit in het gebied aanwezig is. Of het nu gaat om beeldhouwers, schilders, schrijvers of muzikanten, Het Waddengebied ademt kunst. Kom en bewonder de kunstenaars en het Wad.

 

Boeken

De bekende natuurfotograaf/filmer Ruben Smit (1971) heeft een schitterend boek, een prachtige gids en een indrukwekkende DVD over het Wad gemaakt.

Verbaas je over het geluid van eb en vloed. Geniet van de wolken vogels en badende zeehonden. Kijk naar de schitterende sterrenhemel en maak een spectaculaire zonsopgang mee. De Waddenzee biedt dit allemaal, en nog veel meer.

Waar hemel en aarde in elkaar overgaan, waar de zee tweemaal per etmaal land wordt, daar is de wereld van het Wad.

Zij zijn verkrijgbaar bij uitgeverij Bornmeer Noordboek. Gebruik de link naar de website: bornmeer.nl of neem telefonisch contact op via 0513 490 319.

 

Kunst

Terschelling:

De twee geweldige schilderijen zijn gemaakt door kunstenares Karin Miedema. Zij woont en werkt op Terschelling. Zie voor meer van haar werk brugland.nl.

Uitzicht vanaf kamer 9, zeezijde, Strandhotel Formerum Terschelling. 120×150 cm, acryl op linnen, 2019. € 2247, -.

De 2e slenk, Boschplaat Terschelling, acrylverf op linnen, 50×60 cm 2014. Verkocht.

 

Voor meer inspiratie bent u welkom in

Harlingen:

Galerie De Vis

Texel:

Texel Kunst

Vlieland:

Galerie Armhuis

 Ameland:

Galerie Ameland

Schiermonnikoog:

Kunstfaam

Den Helder

Kunsthal 45

Delen via: